De juiste kleur in het interieur

Kleur kiezen

Als het aankomt op het kiezen van kleur, zijn er geen strikte regels maar er zijn wel veel factoren om rekening mee te houden. De architectuur, het doel, de vorm en de richting van een ruimte en vooral met het licht moet rekening mee worden gehouden omdat zij bijdragen aan de veranderende weergave van kleuren.

Try Before You Buy

Voordat u uw definitieve kleurkeuze maakt, raden wij u aan de door u geselecteerde kleuren verf te testen in de ruimte voor deze wordt ingericht.

Alle 132 kleuren zijn verkrijgbaar in 100 ml samplepotten van Estate Emulsion.

Doe de verf op een stuk papier of karton en plaats deze in de ruimte die wordt ingericht en kijk naar hoe de kleur verandert op verschillende tijdstippen van de dag. Dit is vooral handig voor als je van een kamer alleen maar gebruik maakt op bepaalde momenten van de dag. Bijvoorbeeld, als je de eetkamer wil gaan schilderen, die wordt meestal in de avond gebruikt. Controleer dan of de kleuren in het licht ’s avonds ervoor te zorgen dat je de gewenste look / sfeer krijgt.

Nuttige tips

• Begin met te denken hoe het licht zich beweegt door uw huis en het effect daarvan op verschillende tijdstippen van de dag.
• Hou er rekening mee met de bouwperiode van uw woning en of dit ook invloed op je keuze moet uitoefen of niet.
• Denk na over de kleuren waar u vertrouwd mee bent en kijk naar je kleren, je auto, de meubelen en de stoffen. Beslis over een kleurpalet waar u zich goed in voelt.
• Laat je niet verleiden tot te veel kleuren te gebruiken op architectonische elementen zodat het je kan afleiden van het stuk wat je probeert te verbeteren.
• De traditionele benadering van het versieren is meer kleur op de muren dan op het houtwerk, maar omgekeerd kan ook en dit kan even effectief zijn.
• Een enkele kleur (een monochromatisch schema) op de muren doet het bijzonder goed voor onregelmatig gevormde ruimtes omdat zij bijdragen aan het strijken van visuele storingen.

Gelaagdheid in kleur

Gelaagdheid in kleur is meer dan een kleur in een kamer om toegevoegde waarde te creëren. Bijvoorbeeld, als u Matchstick Nr.2013 op de muren, en String No.8 zou gebruiken op het houtwerk en een sterkere kleur zoals Cat’s paw  No.240 of Mouse’s Back No.40 zou doorvoeren op het meubilair, de openhaard of in de binnenzijde van de boekenkasten.

Koele kleuren

In het algemeen maken koele kleuren een kamer groter en geven een meer formele uitstraling aan een kamer. Om een koel kleurenschema te maken, probeer kleuren, zoals Strong White No.2001, Blackened No.2011, Skylight No.205, Green Ground No.206, en Paviljoen Gray No.242.

Om een ​​kamer groter te maken kies je koele kleuren, maar pas op voor het maken van een gevoel in de kamer dat het koud is door het gebruik van sterke kleuren blauw en groen. In normale situaties is een midtone groen of blauwe kleur zoals Cooking Apple Green No.32, Light Blue nr. 22 of Blue Gray No.91 diegene die het beste werken.

Warme kleuren

Warme kleuren geven het gevoel de kamer kleiner te maken en zorgen voor een meer ontspannen gevoel. Als dit uw wens is, de wereld aan je voeten en hoe sterker de toon, hoe groter de impact. Probeer Picture Gallery Red No.42 Estate Emulsion of, voor de echte avonturiers, Radicchio No.96 in Full Gloss op de muren.  Maar ook een combinatie van Joa’s White No.226 en Archive No.227 met Dimity No.2008 is een aantrekkelijk en warme combinatie.

Kalme kleuren

Voor een rustgevende uitstraling is het beste gebruik maken van een neutrale kleur. Contrasten en sterke kleuren zorgen voor een afleiding en het weghalen van een gevoel van rust. Als u een enkele kleur wilt dan je kunt veroorloven om iets sterkere tinten zoals Savage Ground No.213, Stony Ground No.211 of No.226 Joa’s White, te gebruiken, deze zijn erg populair.

Het maken van licht en ruimte

Als u op zoek bent om uit te breiden op licht en ruimte, gebruik dan de lichtste kleur op de grootste gebied. Vergelijk dit met donker houtwerk om de muren en deze lijkt nog lichter.

Het gewicht van kleur

Als u een huis te laten stromen van kamer naar kamer, kies kleuren die hetzelfde gewicht van de kleur in zich hebben. Sterke kleuren zijn geweldig, maar denk over hoe ze zich tot elkaar verhouden. Zorg ervoor dat u tevreden bent met de flow en dat het niet schrikken van de ene kamer naar de andere kamer is.

Een Stone Blue No.86 in de hal die leidt tot een Rectory Red No.217 in de woonkamer zal goed werken omdat het gewicht van de kleur in evenwicht.

Hoe licht van invloed is op kleur

Kleur is afhankelijk van licht en afhankelijk van welke richting je kamer met licht wordt geconfronteerd. Want daardoor kunnen kleuren er heel anders uit komen te zien.

Om u te helpen hebben we een aantal suggesties gegeven om te werken in elk type kamer.

Het Noorden

Kamers op het noorden zijn het moeilijkst om te versieren – vooral als je probeert te licht en ruimte te creëren. Soms is het beter niet met de natuur te vechten in een donkere kamer, maar daar in plaats van er mee te werken, en sterke donkere kleuren zoals paars (aubergine No.222) en chocolade (Londen Clay No.244) te gebruiken om drama en intimiteit te creëren. Echter, als je wilt lichtere tinten te gebruiken, probeer dan alles met een groene of blauwe basis in een op het noorden gelegen kamer te vermijden. Kies voor geel gebaseerde kleuren, zoals Yellow Ground No.218 en romig neutralen zoals New White No.59 of White Tie No.2002 die het reflecteren van zo veel mogelijk licht mogelijk te maken.

Het zuiden

Op het zuiden gelegen kamers zijn een genot om te versieren omdat de kwaliteit van het licht het mogelijk maakt om gebruik maken van zowel warme en koele kleuren. Alle kleuren zien er goed uit! Om te maximaliseren het gevoel van licht is het, het beste om een ​​minder gekleurd palet te gebruiken – bleke tonen voor een lichte en luchtige ruimte. Een koude bleke blauw zoals het Paviljoen Blue No.252 en Borrowed Light No.235 creëren een prachtig waterrijk zee gevoel, terwijl de rode basis van neutralen, zoals Joa’s White No.226 en Dimity No.2008 zorgen voor een warmere en meer verfijnde uitstraling. Bij kamers op het zuiden kunt u gebruik maken van een vrij helder wit op het houtwerk en plafonds op een frisse en heldere look te creëren.

Het oosten

Het licht van in het oosten gelegen kamers kunnen een beetje blauw lijken. En is het dus het beste om te werken met deze en dus groen of blauw te kiezen. Voor het maken van zoveel licht als mogelijk, maar ook nog steeds wat warmte, kijk dan naar bleke eend ei kleuren (probeer Pale Powder No.204 en Teresa’s Green No.236) die echt tot leven komen in de ochtend zonlicht. Omdat het licht dus drastisch zal veranderen door de dag is het vaak goed om deze samen te laten werken met een donkere toon op houtwerk of meubelen zoals Chappell Green No.83, zodat de muren lichter lijken van contrast. Als u een wit wil gebruiken, kiest u dan er een met een groene of blauwe base, zoals James White No.2010.

Het westen

Uiteraard zijn witte muren natuurlijke lichtreflectoren en zal elke kleur van de inrichting vleien. Dit geldt met name in op het westen gelegen ruimtes waar wit in zit, deze zal zowel natuurlijke als kunstmatige licht te versterken en geven u een heerlijk luchtig cq ruimtelijk gevoel (probeer Wimborne White No.239). Zelfs de grijzere neutralen zoals Slipper Satin No.2004 behouden een gevoel van licht – hoewel de kleur van ’s morgens tot’ s avonds zal veranderen; namelijk koeler vroeg in de dag en warmer laat op de dag. Maar avond en middag zon werken ook zeer goed met rood, dus het is het overwegen waard een zacht roze, zoals Middleton Pink No.245 om een ​​echt warme gloed te creëren zonder verlies van te veel licht.