Milieu vriendelijke verf van Farrow & Ball

Eco vriendelijke verf

De rijk gepigmenteerde verven van Farrow & Ball zijn gemaakt om in harmonie te werken met elk deel van uw wereld. Van hun waterbasis tot hun verantwoorde praktijken en milieuvriendelijke verfformules tot recyclebare materialen, over de gehele linie zijn ze toegewijd om onze impact op de aarde te verminderen zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Ingrediënten

In 2010 was Farrow & Ball de eerste in de branche die overstapte naar een volledig op water gebaseerd assortiment. Nu worden al hun verven niet alleen geclassificeerd als minimale of lage VOC (vluchtige organische stoffen), maar overtreffen deze norm ruim voor alle categorieën.

VOS zijn de boosdoeners achter de sterke geur van sommige traditionele verven, als gevolg van het vrijkomen van verontreinigende stoffen in de atmosfeer terwijl de verf opdroogt. Daarentegen geven Farrow & Ball’s geurloze afwerkingen geen nare dampen af, waardoor u een product krijgt dat veilig, comfortabel is om aan te brengen en mee te leven, en vriendelijker voor het milieu.

Farrow & Ball’s compromisloze toewijding aan kwaliteit is duidelijk in elk onderdeel van hun verf, van de verantwoorde pigmenten die het zijn rijke kleur geven tot het iconische en oneindig recyclebare blik. Maar ze zijn ook compromisloos over met wie ze werken, en zorgen ervoor dat ze alleen ingrediënten kopen van leveranciers die hun ethos delen.

Kindvriendelijke verf

De 100% modern en Estate-series van Farrow & Ball zijn niet alleen beter voor de wereld om ons heen, ze zijn ook gecertificeerd voor kinderen en baby’s, in overeenstemming met de veiligheidsnormen voor speelgoed, wat betekent dat ze beter zijn voor de kleintjes maar ook voor u.

Met een lage geur, een laag gehalte aan VOS en sneldrogende formuleringen, geeft deze baby veilige verf u de gemoedsrust om een ​​vleugje kleur te geven aan kinderbedjes, kinderkamers en speelkamers. De zachte formuleringen zijn zelfs veilig te gebruiken op speelgoed, zodat u hun favoriete speelgoed zonder zorgen een kleurrijk nieuw uiterlijk kunt geven en ze naar hartenlust kunnen blijven spelen.

Farrow & Ball’s Estate Emulsion, Estate Eggshell, Modern Emulsion, Modern Eggshell, Exterior Masonry, Exterior Eggshell en Full Gloss zijn allemaal onafhankelijk getest en goedgekeurd om te voldoen aan de veiligheidsnormen voor speelgoed (BS EN 71-3: 1995 – Veiligheid van speelgoed).

Dierproefvrij

Farrow & Ball test hun verf niet op dieren – en dat hebben ze ook nooit gedaan, en dat zullen ze ook nooit doen, dus u kunt er altijd zeker van zijn dat u uw huis schildert met een trots dierproefvrij product.

De meest gebruikte afwerkingen van Farrow & Ball (Estate Emulsion, Estate Eggshell, Modern Emulsion, Modern Eggshell, Full Gloss, Exterior Eggshell en Exterior Masonry) zijn veganistisch en bevatten geen van dieren afkomstige ingrediënten.

Twee van Farrow & Ball’s specialistische afwerkingen, Soft Distemper en Casein Distemper, bevatten van dieren afkomstige ingrediënten: een ingrediënt dat is afgeleid van respectievelijk leerresten en zure caseïne uit melk. Als zodanig zijn dit de enige twee niet-veganistische producten in het Farrow & Ball-verfassortiment.

De zakelijke toewijding van Farrow & Ball

De toewijding aan het milieu begint en eindigt niet bij de producten die ze maken, maar ook bij de manier waarop ze zaken doen. Elk jaar blijven ze stappen ondernemen om de milieu-impact van hun dagelijkse activiteiten te verminderen, waaronder:

  • Recycling van 100% van het droge afval van de fabriek in Dorset
  • 97% van hun vloeibare afval recyclen, ook in hun eigen waterzuiveringsinstallatie ter plaatse, en werken om dit op 100% te krijgen
  • Hun eigen kartonnen verpakking maken met 75% gerecycled materiaal, een cijfer dat voortdurend toeneemt
  • Bij Farrow & Ball werken ze met FSC®-gecertificeerde printers, die FSC®-gecertificeerd papier gebruiken om hun gedrukte stukken te produceren, van kleurenkaarten en brochures tot ansichtkaarten en brieven
  • Farrow & Ball Voldoet aan de Energy Saving Opportunity Scheme (ESOS) op alle locaties in het Verenigd Koninkrijk en worden gecontroleerd door de Environmental Agency om de naleving te garanderen