Little Greene verf

Sinds 1773 is Little Greene een Britse verffabrikant, die staat voor een maatschappelijk verantwoorde productie van hoge kwaliteit verf . Alle 209 kleuren van Little Greene vertellen een verhaal.

Elke kleurencollectie zoals: “The Colours of England”, “Colour Scales” , “The Greys” of “The Blues” heeft zijn eigen achtergrond. Sommige uit de archieven van de fabriek en sommige van The English Heritage. En daar zijn ze heel trots op, omdat zij de enige officiële partner van The English Heritage zijn op gebied van kleuronderzoek en restauratiewerkzaamheden.

Alle producten van Little Greene worden vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk volgens uitzonderlijke hoge eisen. Zelfs bijna 250 jaar later wordt de filosofie van Little Greene nog steeds geleid door een vastberadenheid en verlangen naar de hoogste kwaliteit. Door hoogwaardige grondstoffen te gebruiken voor het creëren van de beste kwaliteit verf, tegen een betaalbare prijs.

De Little Greene kleuren

Alle Little Greene kleuren zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Voor elke toepassing is er Little Greene verf beschikbaar; voor muren, plafonds en houtwerk, maar ook voor vloeren, metselwerk, buitenschilderwerk en radiatoren. De verf van Little Greene is zeer dekkend, heeft een superieure diepte in kleur en een lange levensduur. Ze is gemakkelijk aan te brengen en is de meest praktische en duurzame keuze in en rond uw huis.

Vele van de Little Greene kleuren zijn gebaseerd op natuurlijk voorkomende verbindingen door middel van eeuwenoude minerale pigmenten, zoals oker en omber. De diepte van de kleur wordt bereikt met behulp van complexe formuleringen en het gebruik van tot 40% meer pigment dan in de meeste andere verven. Dit wordt ook wel over-pigmenteren genoemd. Hiermee worden de nuances gecreëerd, die op subtiele wijze in verschillend licht veranderen en daarmee karakter en ook definitie aan de geschilderde ruimte geven.

Little Greene is de laatste Engelse verffabrikant die een compleet assortiment van zowel traditionele als moderne verfkwaliteiten produceert.

Waar kan ik de Little Greene kleuren zien en kopen?

Alle Little Greene verf is in de winkel verkrijgbaar en daar kan u ook alle kleurstalen zien. Online proberen wij het in de komende maand het volledige assortiment verkrijgbaar te maken. Tot die tijd kan u ons mailen op: info@theroundsquare.com voor een bestelling waarna wij de factuur doen toekomen en ook natuurlijk de verf.